Stiri

versiune gata de tipărire

Scutirea de la plată a unor debite din pensii

 

 

 

În cursul anului 2014 au fost emise Legea nr.120/2014, pentru scutirea de la plată a unor debite ale persoanelor provenite din sistemul de asigurări sociale al agricultorilor către bugetul de stat şi Legea nr.125/2014, privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii (care prevede atât scutirea cât şi restituirea unor debite constituite în sarcina unor prensionari).

mai multe >>>

 

Plata drepturilor de pensie în luna decembrie 2014

 

În luna decembrie 2014 plata drepturilor de pensie şi a altor drepturi acordate în baza unor legi cu caracter special, care se achită odată cu pensiile, se va realiza mai devreme.

mai multe>>>

 

Seria a 19-a  de bilete de tratament balnear a anului 2014

 

  Pentru această ultimă serie de tratament balnear, sunt repartizate prin alocare informatică 126 bilete de tratament balnear, pentru următoarele staţiuni: Covasna,  Căciulata, Olăneşti, Slănic Moldova, Sovata, 1 Mai (Oradea), Felix, Lacu Sărat, Sărata Monteoru (Buzău), Vatra Dornei, Herculane, Nicolina (Iaşi),Sovata, Eforie Nord, şi Mangalia.

mai multe >>>

 

Casa Judeţeană de Pensii Neamţ face cunoscută lista persoanelor debitoare cu contracte individuale de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale încheiate conform Legii 346/2002, reziliate în baza art. 8, alin (4) din Ordinul 450/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare ....

mai multe >>>

Seria a 18-a  de bilete de tratament balnear a anului 2014

 

  Anunt

 

 

 

Pentru această serie sunt repartizate prin alocare informatică 121 bilete de tratament balnear, pentru următoarele staţiuni: Covasna,  Căciulata, Olăneşti, Slănic Moldova, Sovata, Tg. Ocna, 1 Mai (Oradea), Felix, Amara (Ialomiţa), Lacu Sărat, Sărata Monteoru (Buzău), Vatra Dornei, Herculane, Nicolina (Iaşi),Sovata, Eforie Nord, şi Mangalia.

mai multe >>>

 

Seria a 17-a  de bilete de tratament balnear a anului 2014

Pentru această serie sunt repartizate prin alocare informatică 164 bilete de tratament balnear, pentru următoarele staţiuni: Buziaş (Timiş), Covasna,  Căciulata, Olăneşti, Slănic Moldova, Sovata, Tg. Ocna, 1 Mai (Oradea), Felix, Amara (Ialomiţa),  Bălţăteşti, Lacu Sărat,  Vatra Dornei, Herculane, Nicolina (Iaşi), Sărata Monteoru (Buzău), Eforie Nord, şi Mangalia.

mai multe >>>>

 

ANUNŢ

Casa Judeţeană de Pensii Neamţ anunţă titularii sau persoanele împuternicite ale acestora să se prezinte de urgenţă cu o copie a actului de identitate, şi/sau, după caz, cu împuternicire notarială pentru ridicarea carnetelor de muncă.

 

mai multe>>>

 

Mesajul Preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice ocazionat de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

mai multe >>>

Seria a 16-a  de bilete de tratament balnear a anului 2014

Pentru această serie sunt repartizate prin alocare informatică 195 bilete de tratament balnear, pentru următoarele staţiuni: Buziaş (Timiş), Covasna,  Căciulata, Olăneşti, Slănic Moldova, Sovata, Tg. Ocna, 1 Mai (Oradea), Felix, Amara (Ialomiţa),  Bălţăteşti, Lacu Sărat,  Vatra Dornei, Herculane, Nicolina (Iaşi), Sângeorz Băi (Bistriţa-Năsăud), Sărata Monteoru (Buzău), Eforie Nord, şi Mangalia.

 

mai multe>>>

 

Precizări privind noile cote ale contribuţiei de asigurări sociale

Legea nr. 123/2014 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 687 din 19 septembrie 2014.

În aceste condiţii, noile cote ale contribuţiei de asigurări sociale sunt:

 

mai multe >>>>

 

ANUNŢ

Casa Judeţeană de Pensii Neamţ, în baza art. 8, alin (4) din Ordinul 450/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare, care prevede...

mai multe >>>

 

ANUNŢ

Casa Judeţeană de Pensii Neamţ, în baza art. 8, alin (4) din Ordinul 450/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare, care prevede:...

 

mai multe >>>

 

ANUNŢ

Casa Judeţeană de Pensii Neamţ face cunoscută lista persoanelor debitoare cu contracte individuale de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale încheiate conform Legii 346/2002, reziliate în baza art. 8, alin (4) din Ordinul 450/2006…………

mai multe >>>

 

Seria 13 de bilete de tratament balnear al anului 2014

 

Pentru această serie de tratament balnear a anului 2014, sunt repartizate prin alocare informatică 256 bilete de tratament balnear, pentru următoarele staţiuni: Buziaş (Timiş), Covasna, Tuşnad, Călimăneşti, Olăneşti, Slănic Moldova, Sovata, Moneasa, Tg. Ocna, 1 Mai (Oradea), Felix, Amara (Ialomiţa), Slănic Prahova, Bălţăteşti, Geoagiu Băi …………….

mai multe >>>>

 

 

Seria a doisprezecea de tratament balnear aferentă anului 2014

 

Pentru această serie de tratament balnear a anului 2014, sunt repartizate prin alocare informatică 278 bilete de tratament balnear, pentru următoarele staţiuni: Buziaş (Timiş), Covasna, Tuşnad, Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti, Slănic Moldova, Sovata, Moneasa, Tg. Ocna, 1 Mai (Oradea), Felix, Amara ……..

mai multe >>>>

 

 

Anunţ

 

În atenţia celor ce au desfăşurat activitatea în perioada 1969 – 2001 în cadrul Fostei Societăţi Moldagremin SA Roman…..

mai multe>>>>

 

 

Seria a unsprezecea de tratament balnear aferentă anului 2014

 

 

Pentru această serie de tratament balnear a anului 2014, sunt primte 283 bilete de tratament, din care  263 bilete de tratament balnear sunt repartizate prin alocare informatică.

Bilete repartizate sunt pentru următoarele staţiuni: Buziaş (Timiş), Covasna, Tuşnad, Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti, Slănic Moldova, Sovata, Moneasa, Tg. Ocna, 1 Mai (Oradea), Felix, Amara (Ialomiţa),Slănic Prahova, Bălţăteşti,…..

mai multe >>>>

 

Seria a zecea de tratament balnear aferentă anului 2014

 

Pentru a zecea serie de tratament balnear a anului 2014, sunt alocate automat 269 bilete de tratament balnear pentru următoarele staţiuni: Buziaş (Timiş), Covasna, Tuşnad, Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti, Slănic Moldova, Sovata, Moneasa, Tg. Ocna, 1 Mai (Oradea), Felix, Amara (Ialomiţa),Slănic Prahova, Bălţăteşti,….

mai multe >>>>

 

 

Seria a noua de tratament balnear aferentă anului 2014

 

 

Pentru a noua serie de tratament balnear a anului 2014, sunt alocate automat 260 bilete de tratament balnear pentru următoarele staţiuni: Buziaş (Timiş), Covasna, Tuşnad, Călimăneşti, Căciulata, Olăneşti, Slănic Moldova, Sovata, Moneasa, ….

 

mai multe >>>>

 

 

DECIZIE nr. 1 din 26 mai 2014

 

privind comisionul şi tariful care se percep de către Casa Naţională de Pensii Publice şi de către casele teritoriale de pensii la efectuarea unor operaţiuni care nu sunt legate de stabilirea şi de plata pensiilor şi a altor drepturi de asigurări sociale din sistemul public de pensii

mai multe >>>>

Seria a opta de tratament balnear aferentă anului 2014

 

 Pentru a opta serie de tratament balnear a anului 2014, sunt alocate automat 235 bilete de tratament balnear din cele 245 repartizate, pentru următoarele staţiuni: Buziaş (Timiş), Covasna (numai hotel Dacia),Tuşnad….

mai multe >>>>

 

Contractul de asigurare socială

 

Orice persoană care are nevoie să-şi completeze vechimea în muncă sau venitul lunar asigurat în vederea obţinerii unor drepturi de pensie se poate asigura potrivit Legii nr.263/2010 pe bază de contract de asigurare socială.

mai multe >>>>

 

 

Casa Judeţeană de Pensii Neamţ şi Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă “T.B.R.C.M.” S.A. vă prezintă informaţii utile despre hotelurile şi afecţiunile care pot fi tratate în bazele de tratament ale societăţii TBRCM S.A..

mai multe >>>>

 

 

Seria a şaptea de tratament balnear aferentă anului 2014

 

 

Pentru a şaptea serie de tratament balnear a anului 2014, sunt alocate automat 161 bilete de tratament balnear din cele 224 repartizate, pentru următoarele staţiuni: Buziaş (Timiş), Covasna….

mai multe >>>>

 

 

Seria a şasea de tratament balnear aferentă anului 2014

 

 

Pentru a şasea serie de tratament balnear a anului 2014, sunt alocate automat 147 bilete de tratament balnear din cele 152 repartizate, pentru următoarele staţiuni: Buziaş (Timiş), Covasna …

 

mai multe >>>>

 

Informație de presă privind modul de aplicare al dispozițiilor H.G. nr.243/2014

 

Având în vedere prevederile H.G. nr.243/2014 pentru stabilirea zilei de 2 mai 2014 ca zi liberă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.257/07.04.2014, Casa Județeană de Pensii Neamț face următoarele precizări:

 

mai multe >>>>

 

ANUNŢ

 

Casa Judeţeană de Pensii Neamţ face cunoscută lista persoanelor debitoare cu contracte individuale de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale încheiate conform Legii 346/2002, reziliate în baza art. 8, alin (4) din Ordinul 450/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare şi a art. 6 

mai multe>>>

 

Seria a cincea de tratament balnear aferentă anului 2014

 

 

Pentru seria a cincea de tratament balnear a anului 2014, sunt alocate automat 175 bilete de tratament balnear din cele 184 repartizate, pentru următoarele staţiuni

 

 

mai multe >>>>

 

Completare seria a patra de tratament balnear aferentă anului 2014

 

Pentru seria a patra de tratament balnear a anului 2014, Casa Naţională de Pensii Publice a alocat un număr de 95 bilete de tratament, pentru Alte Societăţi Comerciale – cu care CNPP a încheiat contracte.

 

mai multe >>>>

 

Seria a patra de tratament balnear aferentă anului 2014

 

Pentru seria a patra de tratament balnear a anului 2014, sunt alocate automat 42 bilete de tratament balnear, pentru 8 staţiuni în care Casa Naţională de Pensii Publice deţine în proprietate structuri de cazare ….

 

mai multe >>>

 

Seria a doua de tratament balnear aferentă anului 2014

 

Pentru seria a doua de tratament balnear a anului 2014, sunt alocate automat 36 bilete de tratament balnear, pentru 7 staţiuni în care Casa Naţională de Pensii Publice deţine în proprietate structuri de cazare

 

mai multe >>>

 

Informare privind repartiţia în anul 2014 a biletelor de tratament balnear în unităţile de cazare TBRCM 

 

Pentru anul 2014 Casa Judeţeană de Pensii Neamţ a primit diagrama de repartizare - pentru cele 19 serii a 16 zile de tratament balnear - un număr de 813 bilete de tratament, pentru 10  staţiuni în care Casa Naţională de Pensii Publice deţine în proprietate structuri de cazare (TBRCM)

 

mai multe >>>

 

 

Prima serie de bilete de tratament balnear aferentă anului 2014

 Pentru prima serie de tratament balnear a anului 2014, sunt alocate automat 24 bilete de tratament balnear, pentru 4 dintre cele 13 staţiuni în care Casa Naţională de Pensii Publice deţine în proprietate structuri de cazare…..

 

mai multe >>>

 

 

Informare privind valorificarea, în vederea reducerii vârstei standard de pensionare, a stagiului de cotizare realizat în grupa I de muncă

 

 

Conform art.158 din Legea 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, modificată şi completată până la data de 03.ianuarie.2014, perioadele de vechime în muncă realizate în grupele I şi a II-a de muncă până la data de 1 aprilie 2001, constituiau stagii de cotizare în condiţii deosebite, în vederea reducerii vârstelor de pensionare.

Prin adoptarea Legii nr. 380/24.decembrie.2013, publicată în M.O. nr. 842/30.decembrie.2013,  s-a modificat şi completat  Legea 263/2010, în sensul introducerii a unei noi litere la articolul 55 alin.1, conform căreia persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare prevăzut de lege, şi au  realizate stagii de cotizare în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, au dreptul la pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstelor standard de pensionare, conform tabelului nr.11 .

Astfel, o persoană care are stagiul complet de cotizare realizat şi are lucrat în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, minim 6 ani poate beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare de 3 ani.

Menţionăm faptul că reducerea maximă, de 13 ani, poate fi acordată acelei persoană care are stagiul complet de cotizare realizat şi are lucrat în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, minim 26 ani.

Potrivit art.60 din lege, reducerile vârstelor standard de pensionare prevăzute la art. 55, precum şi cele prevăzute de alte acte normative pot fi cumulate fără ca reducerea totală să fie mai mare de 13 ani.

 

Director Executiv,

Sandu Cezar Aanegroae

 

 

 

Inspector Principal,

Oana Fodor

 

 

 

Informare privind recalcularea drepturilor de pensie pentru persoanele

pensionate în perioada 1 ianuarie 2011-22 ianuarie 2013 inclusiv

 

 

 

Având în vedere Decizia Curţii Constituţionale a României nr. 437/2013 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. III alin. (2) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care s-a constatat neconstituţionalitatea dispoziţiilor art. III alin. (2) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin dispoziţiile art.IV din Ordonanţa de Urgenţă nr. 113/18.decembrie.2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 830/23.decembrie.2013, s-a impus stabilirea următorilor indici de corecţie:

    a) 1,12 în situaţia persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011-31 decembrie 2011 inclusiv;

    b) 1,17 în situaţia persoanelor ale căror drepturi de pensie s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2012-31 decembrie 2012 inclusiv;

    c) 1,17 în situaţia persoanelor ale căror drepturi de pensie sau deschis în perioada 1 ianuarie 2013-22 ianuarie 2013 inclusiv.

Menţionăm faptul că  indicele de corecţie se aplică asupra punctajului mediu anual cuvenit sau aflat în plată la data înscrierii iniţiale la pensie.

Drepturile de pensie, rezultate în urma aplicării indicilor de corecţie prevăzuţi la aliniatul de mai sus, se cuvin începând cu data de 7 noiembrie 2013.

Reamintim faptul că de revizuirea punctajelor medii anuale în conformitate cu prevederile OUG nr. 113/2013 urmează să beneficieze cca 5600 de pensionari din Judeţul Neamţ.

 

 

Director Executiv,

Sandu Cezar Aanegroae

 

 

 

 

Inspector Principal,

Oana Fodor

 

 

Sus

© Casa judeteana de pensii Neamt, 2008. Toate drepturile rezervate. web design by Class Media